sobota , 23 Wrzesień 2017

Grzyby

Pieczarki – nie tylko smak

pieczarki

Po pieczarki chętnie sięgamy w naszej kuchni. Jest to z pewnością najczęściej spożywany przez nas grzyb, a wiele dań nie mogłoby się bez nich obyć. Pokutuje jednak opinia, że pieczarki dają tylko smak potrawom bez większych wartości odżywczych. Jak jest naprawdę? Najbardziej popularna u nas jest odmiana pieczarki białej, choć na świecie chętnie spożywane a u nas coraz częściej dostępne są pieczarki kremowe lub brązowe …

czytaj dalej

Grzyby – smaczne i zdrowe

grzyby

Przez wiele lat uważano, że grzyby oprócz walorów smakowych nie wnoszą do diety wartości odżywczych. To krzywdzące stwierdzenie zostało współcześnie zakwestionowane i obalone. Obecnie coraz głośniej mówi się, o zdrowotnych właściwościach grzybów, które zaliczane są do zaszczytnego grona żywności funkcjonalnej.  Wartościowe białko Grzyby składają się głównie z wody (jej zawartość wynosi aż 80-90%). Oprócz niej, znajdziemy w nich pełnowartościowe biało, witaminy …

czytaj dalej

Zapisz się na nasz Newsletter

Twoje zdrowie i dobre, ciekawe życie jest dla Ciebie ważne? Dla nas też! Dlatego zapraszamy do naszego newslettera - śledź bieżące informacje o zdrowym jedzeniu, wypoczynku, zdrowiu i urodzie oraz ciekawych inspiracjach. Zapraszamy.

Newslettera wysyłamy nie częściej niż raz na 2 tygodnie.

Zapisuję się na Newsletter ZielonyBambus.pl (mogę się wypisać w dowolnej chwili)

FreshMail.pl